Möt Sarah Thörnqvist

Möt Sarah Thörnqvist

Låt dig inspireras av Sarah Thörnqvist, modechef på Femina sedan 2009. Hon blir ständigt matad med spännande modenyheter. Beskriver sin egen stil som ledig och lekfull. Hon brinner för hållbarhet, design, ekologiskt tänk och nya typer av material.

Namn: Sarah Thörnqvist
Ålder: 40 år
Familj: Sambo och barn.

Bor: I Helsingborg.
Bakgrund: Har jobbat med det mesta i magasins- och reklamvärlden, både Sverige och utomlands sen typ… alltid.

Vad innebär det att arbeta som modechef på Femina?

Det är ett extremt roligt och mycket varierande arbete. Jag ansvarar både för utseende och produktion när det kommer till alla modesidor i tidningen. Det innefattar allt från idé- och trendspaning till styling och projektledning.

Vilka är vårens största trender enligt dig?

Det är verkligen en, modemässigt, rolig säsong vi går in i. Det är väldigt tillåtande och mycket personligt som gäller i modevärlden just nu. Tre stora trender (som dessutom är lätta att ta till sig) är:

Blommigt där alla typer av blom- och bladmönster funkar. Gärna blandade tillsammans.

Vitt – vi ser så många snygga plagg i olika nyanser av vitt. Allra snyggast blir det att kombinera olika toner från topp till tå.

Sportig touch – Den här trenden har varit aktuell redan i höst och kommer bara fortsätta ta plats. Här pratar vi träningsjackor, sneakers, byxor med revärer och liknande. Allt kombinerat så att det funkar till vardags!

Om man ska satsa på ett plagg i vår, vad ska man satsa på då?

Så svårt att bara välja ett plagg… Men om jag måste så säger jag en ankellång byxa som är lätt utställd i benslutet. Gärna med lite högre midja. Blir ursnygg till både fest och vardag.

Vilket är ditt favoritplagg på våren?

Se ovan – gärna matchat med en snygg blus eller bekväm t-shirt och sneakers eller loafers i toffel-modell.

Vilket är ditt bästa stylingtips?

Var dig själv! Bär kläder du trivs i och känner dig bekväm i. Det finns inga tips i världen som slår det! Hur klär du dig helst till vardags? Jag är superbekväm och bär ofta jeans (gärna lite utställda just nu) och matchar allt med sneakers och kanske en t-shirt – och kavaj när tillfället kräver.

Vad har du helst på dig när du går på fest?

I princip samma – fast i festligare tappning.

Vilken är din största modeinvestering?

Jag föredrar att handla få plagg i god kvalitet – så det har blivit några användbara investeringar genom åren.

Vad inspirerar dig?

Jag hittar inspiration i det mesta – bästa inspirationen kommer alltid när jag är avslappnad och inte nödvändigtvis när jag letar aktivt.

Vart åker du helst på semester i sommar?

I sommar åker vi till ett av mina favoritställen i världen – Dominikanska Republiken. Där slappar vi, umgås, yogar och surfar.

Publicerat den 2017-05-01 0

Lämna en kommentarLämna ett svar

Du måste vara inloggad för att posta en kommentar.

Senaste kommentarerna

Inga kommentarer

Artikelsök

Meny